Mézözön pentru producători și consumatori

Ferma apicultorului ecologic Ferenc Lajos din Păuleni-Ciuc a oferit o perspectivă asupra competiției câștigate cu ajutorul Asociației Székely Gazdaszervezetek Egyesület care are ca scop promovarea cooperării între actorii pieței locale pentru a vinde produse prin lanțuri scurte de aprovizionare. Evenimentul a inclus o demonstrație improvizată a noului sistem de ambalare a mierii, care va facilita foarte mult activitatea apicultorilor implicați în proiect, în special în domeniul comercializării.

 

La eveniment a fost prezent și primarul satului Păuleni-Ciuc, Csaba Ferencz, care a urat bun venit participanților, gazdei, apicultorilor și iubitorilor de miere. Primarul a subliniat importanța perseverenței, care duce la succes și dezvoltare, referindu-se la posibilitatea de a profita de licitație. Primarul a lăudat munca apicultorului Ferenc Lajos și grija sa pentru albine, spunând că munca făcută cu dragoste statornică dă roade.

Miklós Szende, consiliera pentru licitații a Asociației Székely Gazdaszervezetek Egyesület, a prezentat proiectul care este finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Ajutorul de stat se ridică la 207.645 de euro, din care cofinanțarea realistă este de 40.756 de euro. Partenerii, apicultorii Lajos Ferenc, Bara Csilla Mária, Zöldi István, Lázár Tibor, Asociația Bio Méz și Asociația Csíkszéki Mézlovagrend care au participat la proiect, au reușit să achiziționeze mai multe utilaje și unelte, printre care și un transpalet electric. Funcționarea acestor utilaje a fost demonstrată publicului în timpul evenimentului, ceea ce a reprezentat un moment spectaculos al serii.

Printre altele, am aflat că proiectul va oferi o oportunitate de a promova mierea din regiune și de a aduce produse locale de calitate superioară consumatorilor din zonă în cel mai scurt timp posibil. Acest lucru se va concentra pe importanța unui lanț de aprovizionare scurt, creând o legătură directă între producător și consumator, reducând sau eliminând intermediarii.

 

Sursa: Bucătăria și Grădina Secuiască

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =