Lajos Ferenc, un apicultor din Păuleni-Ciuc, este producător de miere, ceară, polen și alte produse apicole, având în proprietate 220 de familii de albine în comuna Păuleni-Ciuc. De mai bine de 50 de ani se ocupă cu apicultura, meseria fiind moștenită de la tatăl său.
Pentru obținerea unei calități superioare au început să se ocupe cu apicultura ecologică. Cu scopul producerii unor cantități mai mari de miere și îmbunătățirea calității, migrează albinele la pășunile pentru albine, ca de exemplu: păduri de salcâm, de tei, mentă, floarea soarelui.
Migrează stupurile pe pădurile de salcâm aflate în sudul țării, în județul Olt, pe pădurile de tei din Dobrogea, iar pentru floarea soarelui migrează stupurile pe câmpurile din Borogan și Dobrogea.
Albinele lui adună mierea de pădure (mierea de mană) din pădurile din Harghita. În ceea ce privește îmbutelierea, ambalarea și producția de miere cremoasă, toate acestea sunt realizate în propria gospodărie, cu ajutorul echipamentelor achiziționate în cadrul acestui proiect, care ajută la buna desfășurare a acestor activități. Sortimentele lui de miere sunt următoarele: miere de salcâm, miere de tei, miere de pădure (de mană), miere polifloră, miere de floarea soarelui, miere cu fructe uscate, miere cu semințe, propolis, lumânări din ceară de albine, lăptișor de matcă, păstură etc. În această sferă de activitate putem enumera și colectarea polenului și creșterea matcilor în rândul stupurilor care nu migrează.
Produsele acestea se găsesc în rândul produselor Góbé (2011), și în rândul produselor Seciuești (2010), totodată dispun și de marca Trasylvania Authentica (2010). De asemenea, participă la numeroase expoziții și târguri, iar mierea și produsele sale din miere sunt întotdeauna foarte apreciate.