Vizita ministerială la parteneriatul Mézözön

Anul acesta, în cadrul celei de-a 33-a ediții a Universității de vară Tusványos, ministrul agriculturii din Ungaria, István Nagy, care se află în județul Harghita, a vizitat noua fabrică de miere Mézözön din Păuleni-Ciuc, împreună cu István Becze, președintele Asociației Organizațiilor Fermierilor din Secuime. Particularitatea evenimentului a constat în faptul că participanții au putut afla mai multe despre un proiect axat pe durabilitate, sprijinirea comunităților locale și conservarea naturalității.

O inițiativă unică bazată pe colaborarea strânsă cu apicultorii locali, fabrica de miere din Păuleni-Ciuc își propune să aducă cea mai bună miere naturală din regiune direct la consumatori, sprijinind nu numai sănătatea consumatorilor, ci și stimulând economia locală. Lanțul scurt de aprovizionare permite mierii să ajungă pe masă proaspătă și în cel mai scurt timp posibil, minimizând în același timp impactul producției și al transportului asupra mediului.

La eveniment a participat István Nagy, ministrul agriculturii din Ungaria, care a lăudat importanța proiectului. Acesta a subliniat că astfel de inițiative nu numai că asigură mijloacele de subzistență ale agricultorilor locali, dar contribuie și la protecția mediului și la promovarea unei alimentații sănătoase.

István Becze, președintele președintele Asociației Organizațiilor Fermierilor din Secuime, a subliniat puterea de consolidare a comunității a proiectului: „Cooperarea apicultorilor locali este exemplară, deoarece nu numai că îmbunătățește situația economică a regiunii, dar readuce și apicultura tradițională în centrul atenției”. – a sintetizat concluzia vizitei.

Ferenc Lajos, responsabilul de proiect, a făcut o prezentare detaliată a funcționării fabricii de miere din Păuleni-Ciuc. El a spus că fabrica, dotată cu echipamente moderne, face ca ambalarea mierii să fie mai eficientă, îndeplinind în același timp pe deplin cerințele de calitate.

Pe lângă sprijinirea economiei, fabrica de miere din Păuleni-Ciuc este implicată activ în atingerea obiectivelor de durabilitate. Lanțul scurt de aprovizionare reduce impactul transportului asupra mediului, în timp ce consumul de produse naturale fără aditivi oferă clienților o alternativă mai sănătoasă. Proiectul vizează, de asemenea, consolidarea comunității locale, asigurarea mijloacelor de subzistență ale apicultorilor locali și conservarea mediului natural pe termen lung.

 

Sursa: Bucătăria și Grădina Secuiască

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =